Retouren & Garantie

100 dagen retourrecht
Volgens de Wet Kopen op Afstand heeft u, na het doen van aankopen via internet, het recht op een bedenkperiode van 14 werkdagen na aflevering van het product. Dit wordt ook wel de zichttermijn of afkoelingsperiode genoemd.

Bij Dutch Cartridges hebben we de zichttermijn standaard verlengd naar maar liefst 100 dagen, dit betekent dat u het aangekochte product:

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Garantie
Indien u een defect product heeft binnen de garantieperiode, dan zal deze door Dutch Cartridges altijd kosteloos in behandeling genomen worden. De garantietermijn is in alle gevallen minimaal 3 jaar.

Retourneren & Verzendkosten
Het retourneren van producten kan via een DPD pakketshop of via PostNL, hier heeft u een vrije keuze in. Voor de kosten van het retourzenden hanteren wij de volgende voorwaarden:

  • Indien u een product verkeerd heeft besteld: de kosten voor het retourneren zijn voor de verzender.
  • Indien u van de koop af wilt zien: de kosten voor het retourneren zijn voor de verzender.
  • Indien door ons een verkeerd product is toegestuurd: de kosten voor het retourneren zijn voor onze kosten, u ontvangt per email een retourlabel.
  • Indien een product niet goed functioneert (garantie): de kosten voor het retourneren zijn voor onze kosten, u ontvangt per email een retourlabel.

Als door ons een nieuw product naar u toegestuurd moet worden, dan worden hiervoor geen verzendkosten in rekening gebracht.

Let op!
Zorg ervoor dat het te retourneren product netjes en stevig verpakt is. Beschadiging of vermissing als gevolg van een ondeugdelijke verpakking zijn volledig voor rekening van de verzender.

“Herroepingsrecht volgens de wet”
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@dutchcartridges.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Indien u zich wilt herroepen op een bestelling, dan kunt u gebruik maken van het “Modelformulier Herroeping”. Dit is echter niet verplicht, een e-mail naar onze klantenservice is voldoende.